Tonåringar attackerade mig brutalt med mässingsknogar vid In-N-Out. Varför är dessa vapen fortfarande lagliga?

2 Mosebok 15:2 säger: “Herren är min styrka och min sång, och han har blivit min räddning; Detta är min Gud, och jag skall prisa honom, min Faders Gud, och jag skall upphöja honom.”

Som 17-årig kristen har jag till stor del förlitat mig på min tro och den här versen efter den brutala knogarattacken som jag blev offer för för drygt ett år sedan.

Den 30 december 2022 väntade jag med en vän på parkeringsplatsen för In-N-Out Burger vid köpcentret SanTan Village i Gilbert vid middagstid. En grupp på cirka 10 till 12 tonåringar kom fram till mig och en av dem krävde pengar.

När jag tackade nej försökte han ta sig in i min bil och när jag försökte stoppa honom och vände mig om för att ta tag i mina nycklar slog han mig i bakhuvudet med mässingsknogarna.

Jag ställde mig upp och kände direkt hur mycket blod rann nerför min nacke och rygg och sög sig in i min skjorta. Det är en känsla jag aldrig kommer att glömma och en jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva igen.

Jag är inte det enda offret för knogar

Som tur var kunde jag köra till en närliggande parkeringsplats med mina stolar indränkta i blod och ringa 911. Det slutade med att jag fick häftklamrar i huvudet, och läkarna sa till mig att om skadan hade varit bara en tum längre bort, kunde jag ha blivit förlamad eller dödad.

När jag lämnade in en polisanmälan blev jag orolig över att höra från Gilbert Police Department att detta var den femte incidenten som involverade mässingsknogar vid denna In-N-Out bara denna månad, även om inte alla offren var villiga att rapportera det.

Connor Jarnagan, ett offer för attacker med knogar, talade vid en utfrågning i senaten och föreslog ett lagförslag om knogar den 1 februari 2024.Connor Jarnagan, ett offer för attacker med knogar, talade vid en utfrågning i senaten och föreslog ett lagförslag om knogar den 1 februari 2024.

Connor Jarnagan, ett offer för attacker med knogar, talade vid en utfrågning i senaten och föreslog ett lagförslag om knogar den 1 februari 2024.

Som tur var kunde polisen gripa mitt fall och staten kunde åtala min angripare. Med tanke på den senaste tidens uppmärksamhet på våld bland tonåringar i East Valley, har vi sett en gemensam nämnare i många av dessa fall: mässingsknogar användes.

Under de senaste månaderna har jag arbetat med senator John Kavanagh på hans senatsförslag 1183, som skulle förbjuda mässingsknogar och göra det svårare att få dessa vapen i händerna på ligisterna som använder dem.

Idag kan vem som helst köpa dem över disk eller online utan att behöva göra bakgrundskontroller eller andra restriktioner.

Kongressen har ignorerat vapenvåld. Jag hoppas att de inte kan ignorera offrens röster.

Stater som Arizona begränsar inte detta dödliga vapen

Enligt min forskning har 21 andra stater, inklusive våra grannar Nevada, Colorado och Kalifornien, förbjudit mässingsknogar. Faktum är att Arizona är en av endast 12 stater som inte har några begränsningar.

Det finns inget användbart syfte med mässingsknogar – de används inte för självförsvar, trots vad vissa kanske hävdar – och de bidrar ingenting till våra Arizona-samhällen annat än att bidra till våldsbrott och ge oroliga tonåringar och vuxna ett vapen de behöver kan döda någon.

KnogjärnKnogjärn

Knogjärn

Det är därför jag stöder SB 1183 och kommer att göra allt jag kan för att stödja denna ansträngning och representera offren som skadats av detta farliga vapen.

Jag fick nyligen veta att på grund av en “majoritetsomröstning” i senaten, som är en informell omröstning av de 16 republikanska senatorerna, misslyckades lagförslaget och skulle inte genomföras eftersom det inte fanns nio republikaner som stödde det.

Jag har fått höra att lobbygrupper som Knife Rights och andra Second Amendment-grupper har hotat att dra tillbaka stödet från eller aktivt slåss mot lagstiftare som stöder lagförslaget.

Jag såg min lärare bli skjuten 1993. Jag trodde att lagstiftaren aldrig skulle tillåta det igen.

Specialintressen dödade räkningen. Den förtjänar en röst.

Det här låter som tyranner som styr den lagstiftande församlingen bakom kulisserna, och det är långt ifrån tanken att lagstiftare väljs av folket för att representera sina väljare – inte av särskilda intressegrupper.

Åsiktsvarningar: Få kolumner från dina favoritkrönikörer + expertanalys om toppämnen levererade direkt till din enhet via USA TODAY-appen. Har du inte appen? Ladda ner den gratis från din appbutik.

Jag ber respektfullt om en fullständig omröstning i senaten om SB 1183 och skulle välkomna ett samtal med alla som anser att mässingsknogar borde vara lagliga.

Connor Jarnagan attackerades med mässingsknogar i december 2022 i en av de tidigaste attackerna kopplade till Gilbert Goons.Connor Jarnagan attackerades med mässingsknogar i december 2022 i en av de tidigaste attackerna kopplade till Gilbert Goons.

Connor Jarnagan attackerades med mässingsknogar i december 2022 i en av de tidigaste attackerna kopplade till Gilbert Goons.

Jag uppmuntrar också människor att gå online till nobrassknuckles.org för att skriva under namninsamlingen till stöd för ansträngningen eller kontakta dina lagstiftare för att stödja lagförslaget.

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Oavsett om detta eller en framtida lagstiftningscykel kommer jag att fortsätta att förespråka lösningar som gör våra samhällen säkrare.

Connor Jarnagan attackerades i en av de tidigaste attackerna i samband med Gilbert Goons i Arizona. Denna kolumn publicerades först på azcentral.com. Nå Jarnagan kl connorjarnagan3@gmail.com.

Du kan läsa olika åsikter från vår styrelse för bidragsgivare och andra skribenter på opinionshemsidan och på Twitter @usatodayopinion och i vårt dagliga nyhetsbrev.

Denna artikel dök ursprungligen upp på Arizona Republic: Brass knogar är lagliga i 21 stater. Vi måste förbjuda detta dödliga vapen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *