Stewart varnar SHR om att de senaste resultaten är “oacceptabelt”.

Tony Stewart kan se fram emot en ny NASCAR-säsong, men Hall of Famer gjorde det klart på tisdagen att undermåliga resultat inte kommer att tolereras för Stewart-Haas Racing.

“Gud, jag hoppas det,” sa Stewart till SiriusXM NASCAR Radio om sin optimism inför en bra säsong. “Vi har haft två eländiga år i rad och jag är trött på att ta på allas skuld för varför bilarna inte kör (nåja). “Jag tror att fansen behöver en verklighetskontroll och en påminnelse om att jag inte är det. besättningschefen är, jag är inte ingenjören, jag dikterar inte inställningarna för bilarna. Jag ger de här killarna verktygen för att få jobbet gjort och vi har helt enkelt inte kunnat göra det de senaste åren.”

Stewart-Haas Racing och dess fyra Cup Series-lag förblev segerlösa förra säsongen. Kevin Harvicks två segrar sommaren 2022 var sista gången organisationen – på Cupseriesidan – hade något att fira. Harvick var den enda Stewart-Haas-föraren som säkrade en slutspelsplats 2023, och slutade slutligen på 13:e plats i ställningen.

“Men jag älskar energin i butiken,” fortsatte Stewart. ”Vi hade ett slags rah-rah-möte och jag måste säga att jag hade fyra unga förare i verkstaden. Så nervös som jag var, jag älskar verkligen energin det tillför workshopen. … Att ha fyra unga förare är något jag inte förväntade mig, men jag måste säga att det var en överraskning, en chock och en trevlig överraskning energin som dessa killar gav till tävlingsbutiken under lågsäsongen.”

Harvick är nu pensionerad och av de fyra förarna i Stewart-Haas-stallet den säsongen är det bara Chase Briscoe som någonsin vunnit ett lopp. Briscoe, som går in på sitt fjärde år som Cup Series-förare, vann våren 2022. Josh Berry, en rookie, ärver Harvicks bil, medan Noah Gragson tar över nr 10 från Aric Almirola. Ryan Preece återvänder till organisationen för sin andra säsong.

“De fick igång alla killar,” sa Stewart. “Vi kommer att komma överst, och om vi inte tar steget och gör det bättre kommer vi uppenbarligen inte att hålla fast vid Daytona 500 hela vår säsong eftersom Daytona är en begränsad bana…” Vi måste ha en del Racing, men om vi inte får de resultat vi vill ha kommer vi att göra några stora förändringar. Alla vet det, alla förstår det, och det är de här personerna på SHRs uppgift att ta det vi har och göra det bättre.

“Det betyder inte att vi måste vinna åtta eller tio lopp den här säsongen, men vi måste se nålen röra sig i rätt riktning, vi måste göra framsteg. För två år sedan, första året med den nya bilen, kan du förstå att du kan ha en lågsäsong för att hitta en ny produkt, men att ha en så dålig säsong två år i rad, vi kommer inte att tolerera att Let that be standarden vara.”

NASCAR introducerade sin sjunde generationens racerbil 2022, två år efter att Harvick hade en säsong med nio vinster och vunnit mästerskapet för den ordinarie säsongen. Under de senaste tre säsongerna har Stewart-Haas Racing-förare uppnått fyra sammanlagda segrar.

Stewart drog sig inte för att den nya bilen skulle bli en kamp för organisationen. När han nyligen nådde företaget berättade Stewart för dem att allt låg “framför oss nu” eftersom de var på botten av fatet och ingen kom efter dem. Det var ett budskap som Stewart menar gav genklang hos alla och bidrog till att folk drog upp näsan och blev mer delaktiga.

“Alla i den här byggnaden förstår att det vi har gjort de senaste två åren inte längre är acceptabelt, och det är inte den standard som detta team är vant vid,” sa Stewart. “Vi hänger upp många banderoller i taket som visar att vi vet hur man gör det rätt, och vi har två av de banderollerna som visar under en hel säsong att vi vet hur man gör det rätt.” Så det är inte så att vi inte gör det. Jag vet inte hur man gör det, det är bara att sätta ihop det.

”Inte för att de inte har jobbat hårt tidigare, men de måste hitta något, annars hittar vi folk som kan hitta det. För vi kan inte prestera på den här nivån. Det är bara inte längre acceptabelt.”

Stewart har kritiserats hårt de senaste åren för de många affärssatsningar han har varit involverad i förutom NASCAR-teamet. Vissa hävdade att han var distraherad eller en frånvarande ägare som inte brydde sig. Eftersom han äger lag i flera discipliner, äger racingserier och banor och tävlar i andra serier, är Stewart inte på NASCAR-banan varje helg.

Sådan kritik “förbryllar” Stewart, som om hans närvaro skulle få bilarna att gå snabbare. Stewart svarade rakt på idén: “När jag är på banan är det inget jag gör. Jag bara följer med, tittar och hejar. Det är mitt jobb på tävlingshelgerna. Det spelar ingen roll om jag är där eller inte, prestationen kommer inte att förändras om jag är där eller borta.”

Stewarts närvaro kommer inte att förändras i år eftersom 52-åringen tävlar på heltid i NHRA Top Fuel dragracing.

”Jag har möjlighet att göra några trevliga saker i år och köra den snabbaste bil jag någonsin kört i mitt liv och jag tänker inte sitta där och oroa mig för vad alla andra tycker om att jag är där eller inte. sa Stewart. “Om du har ett halvt sinne kommer du att förstå hur allt det här fungerar och inse att vi kanske inte är på banan, men vi är inte frånvarande från det som händer. Så du behöver inte vara på banan för att göra bilarna snabbare. Vi måste ta hand om saker måndag till torsdag innan dessa bilar åker till banan och fixar den här delen.

“Jag är överlycklig, jag såg entusiasmen i verkstaden förändras under lågsäsong när dessa nya ungdomar kom in. Vi är alla ledsna över att ha förlorat två av våra vänner i Kevin och Aric, men vi vet alla att vi har fyra unga killar… det råder ingen brist på entusiasm där. Det har varit roligt den här lågsäsongen att se dessa killar interagera med sina besättningar och se spänningen i de här killarnas ansikten. Jag ser fram emot det året. Jag tror att vi har en mycket att se fram emot.”

Berättelsen dök ursprungligen upp på Racer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *