Ostgrytan som internet fortsätter göra

TikTok-videor om domstolen har mer än 1,6 miljoner visningar.<p>bhofack2/Getty</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/vMwXPvvnznqd3Hm3GqynnQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTcyMA–/https://media.zenfs.com/recipes_4c26/en28c28c/27c10f/27c29/27c29f 3 c704763723820″/></p>
<p>bhofack2/Getty</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/vMwXPvvnznqd3Hm3GqynnQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTcyMA–/https://media.zenfs.com/recipes_4c26/en28c28c/27c10f/27c29/27c29f 3 c704763723820″ class=” caas -img”/><button class=

Jag drar mig inte för lök när jag lagar mat. Från krämig löksoppa till hamburgerbiffar med lök och sås, lök är en basingrediens i min matlagning eftersom jag älskar den extra smaken de lägger till ett recept. Som barn var jag en kräsen som vek ifrån lök i alla former, men som vuxenmatskribent har jag omprövat min ståndpunkt om lök och fullt ut anammat den knapriga grönsaken som ingrediens.

När jag började se videor om Tennessee Onions på mitt TikTok-flöde kändes även den här lökkonverteringen lite självmedveten. Miljontals TikTokers delar med sig av sina egna synpunkter på rätten, gjord på söt Vidalia-lök och mycket smör, men skulle en bakform full av skivad ostliknande lök verkligen vara så fantastisk? Eftersom en ivrig TikToker utnämnde Tennessee Onions som en av hennes favorittillbehör bestämde jag mig för att prova rätten i mitt eget kök.

Vad är Tennessee lök?

Tennessee Onions-rätten har många lager: skivad söt lök, massor av riven ost, smör och kryddor, bakade tillsammans i en 9×13-tums ugnsform tills löken är mjuk och aromatisk. Även om TikTok är fullt av olika tolkningar av garneringen (videor med hashtaggen #TennesseeOnions har mer än 1,6 miljoner visningar på plattformen), verkar konsensus vara att det är viktigt att använda en söt lök, helst Vidalia-sorten .

Chelsea Page är tillförordnad verkställande direktör på Vidalia Onion Committee och säger att Vidalia-lök är ett bra komplement till receptet på grund av sin “unika smak och sötma.” Det är just därför Vidalia-lök har varit den officiella statliga grönsaken i Georgien sedan 1990. “Den exceptionella smaken [of Vidalia onions] tillskrivs det specifika vädret, vattnet och marken som uteslutande finns i 20 län i södra Georgia, säger Page till Allrecipes. “Lökarna odlas av ett 40-tal odlare, många av dem familjeägda och drivna i flera generationer.”

Hur man gör Tennessee lök

För att göra den här söta, virala rätten i mitt eget kök började jag med en 3-kilos påse Vidalia-lökar, skalade de flesta av dem och skar dem i 1/4-tums tjocka ringar. Jag smorde min 9×13 tums ugnsform och fyllde den till bredden med söt Vidalia-lök, skar sedan en hel stav smör i tunna biffar och placerade dem över löken. Smör är avgörande i alla Tennessee lökrecept eftersom det smälter över den råa löken och hjälper dem att laga mat och mjukna i ugnen.<p>Terri Peters</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/7a6TZ81X_d2reHNnjcL01Q–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTcyMA–/https://media.zenfs.com/recipes_329a/enf29a/enf29a/enf29a/enf29a/enf290f 6f 87179b03926″/></p>
<p>Terri Peters</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/7a6TZ81X_d2reHNnjcL01Q–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTcyMA–/https://media.zenfs.com/recipes_329a/enf29a/enf29a/enf29a/enf29a/enf290f 6f 87179b03926″ class=” caas -img”/><button class=

Efter att ha sett många TikTok-videor där olika YouTubers delade sina syn på rätten, valde jag mina nästa steg baserat på de smakprofiler som lät bäst för mig. Det är det fina med Tennessee Onions – det finns utrymme att experimentera med de kryddor och ostar du gillar bäst. Jag strödde min smörtäckta, skivade lök med vitlökssalt, nymalen svartpeppar, persilja och paprika, men du kan anpassa receptet och använda vilken kombination av kryddor du vill. Därefter strödde jag ungefär en kopp strimlad cheddar och mozzarellaost på toppen och avslutade med ungefär 1/2 kopp riven parmesan.

Jag jämförde många olika tillagningstider och ugnstemperaturer när jag bakade mina Tennessee-lökar och kom på att ju längre min gryta gräddade, desto mjukare och godare skulle löken bli. Jag hade rätt. Den söta platsen för min Vidalia lökgryta var att baka den, täckt med folie, vid 350°F i 40 minuter. Jag ökade sedan värmen till 400°F och gräddade Tennessee-löken utan lock i ytterligare 30 minuter, tills löken var mjuk och osten var lätt brynt ovanpå.<p>Terri Peters</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/fFGm3983tb46hXJqUOXVWQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTcyMA–/https://media.zenfs_recipes.com/enc16e/enc16e/en96e/en56e/en56e/en56e/en56e/en56e/en56e/en56e/en46e f 72458ee75883c”/></p>
<p>Terri Peters</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/fFGm3983tb46hXJqUOXVWQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTcyMA–/https://media.zenfs_recipes.com/enc16e/enc16e/en96e/en56e/en56e/en56e/en56e/en56e/en56e/en56e/en46e f 72458ee75883c” class=” caas -img”/><button class=

Hur smakar Tennessee lök?

Min lökhackning och ostriv gjorde ett otroligt gott tillbehör som smakade fransk löksoppa i en gryta. Vidalia-löken blev söt och mör i ugnen, och osten smälte perfekt, med några karamelliserade bitar tillsatta för extra smak. Salta smaksättningar som vitlökssalt och svartpeppar kompletterade perfekt lökens sötma, och det smälta smöret genom hela rätten gav grytan en rik och dekadent bakgrund.

Vad du ska servera med Tennessee Onions

Tillsammans med min Tennessee lök förberedde jag en lantstekt kubbiff med vit sås och slängde in några frysta klyftor i min airfryer. Maten kändes distinkt sydländsk och njöt av alla vid mitt middagsbord – särskilt min man, som skapade sin version av laddade klyftor genom att toppa den luftstekta potatisen med sås, biff och en hög med Tennessee-lökar.

Som en älskare av traditionella steakhouse-sidor som gräddad spenat, fann jag att Tennessee Onions hade en liknande atmosfär. Grytan var smörig och ostliknande, och den mjuka, smörbräserade konsistensen av den söta Vidalia-löken skulle vara det perfekta tillbehöret till en biffmiddag. Jag skulle också göra en stekpanna av Tennessee lök som hamburgare på en grill på bakgården, eftersom festgästerna skulle njuta av den smakrika löken som ett alternativ på nygrillade hamburgare på rostade bullar.

Liksom många TikTok-trender styrde inte skaparna som delade sin kärlek till Tennessee Onions mig i fel riktning. Den rostade lökskålen ligger kvar i min sidoradrotation. Eftersom vännerna och familjen jag frågade om rätten aldrig hade hört talas om den, ser jag fram emot att göra den läckra sidorätten till framtida middagsbjudningar och lära de jag älskar mitt nya favoritsätt att äta lök.

Läs originalartikeln om Alla recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *