Kommissionären uppmanar staten att utreda Bergosh för eventuella Sunshine-kränkningar

Escambia länskommissarie Mike Kohler efterlyser en statlig utredning om möjliga brott mot solskenslagen angående texter som kommissionär Jeff Bergosh utbytte med en av Escambia läns främsta politiska givare om omfördelning av röstlinjer i länet.

Texter mellan distrikt 1-kommissionär Jeff Bergosh och Lewis Bear Companys vd David Bear visar att Bergosh bad Bear att skicka sitt förslag om omdirigering till två andra kommissionärer, samtidigt som han instruerade Bear att inte låta dig veta vad de sa. Björn har inte skrivit något svar.

En ny artikel i News Journal om texterna utlöste utredningen och startade ett hett utbyte mellan Bergosh och Kohler, såväl som mellan Bergosh och samhällsmedlemmar som talade med kommissionärer på torsdagskvällens Escambia Board of County Commission-möte. Bergosh och länet hävdar att texterna stals från länets server. Dessa texter delades senare med News Journal.

“Eftersom PNJ-artikeln behandlades med stor passion tror jag att kommissionär Bergosh förtjänade det – jag vet inte om hans saker blev stulna, jag tror att det var det.” Jag tror också att texterna som ingick “Resultaten som kom ut är en stor besvikelse för mig, säger Kohler. “Jag anser mig vara en gruppmedlem i den här styrelsen, och oavsett vad som händer tror jag att det är en extern part – om du läser den 381 sidor långa Sunshine Law så står det att åklagaren är den person som ska ta itu med något sådant. Det betyder inte att något har gjorts fel, och det är vad jag säger här. Jag vet inte vad det står i din text, men jag tycker att för att återupprätta allmänhetens förtroende för det här organet borde vi ha en extern utredning, och jag hoppas, och jag menar det, att jag inte känner någon glädje över det. , Jeff Allt som allt hoppas jag verkligen att ingen gör något fel på det här forumet.”

Jeff Bergosh skriver: Bergosh-texter illustrerar konspirationen bakom kulisserna för att omfördela Perdido

Florida Sunshine Law förbjuder tjänstemän som sitter i samma styrelse från att kommunicera om styrelseärenden utanför offentliga möten. Det förbjuder också styrelseledamöter att använda andra som inte är med i styrelsen för att “sprida budskapet till andra styrelsemedlemmar.” Medan Bear inte svarade på News Journals begäran om kommentar, sa han i ett separat uttalande att han inte levererade meddelandet till kommissionärerna.

Bergosh svarade snabbt på Kohlers uttalande.

“Skicka gärna ett brev till vem du vill,” sa Bergosh till honom. ”Du har rätt, det borde göras en utredning, och det finns det som tur är. FBI undersöker vem som stal länsregister, inklusive register som kan leda till brott. Så de tittar på det här, och det finns en annan som tittar på det här, och jag ska träffa dem nästa vecka. Om du vill skicka ett brev, se till att göra det. Låt din vän Glenn och din sekreterare Steve göra detsamma.”

Bergosh syftade på Glenn Conrad från Escambia County, som talade om texterna i ett offentligt forum och även efterlyste en statlig utredning, och Steve Stroberger, en före detta distrikt 2-kandidat som för närvarande är anställd som assistent till Mike Kohler i länet.

“Att du uppmanar till en offentlig utredning baserad på en artikel publicerad baserad på stulna och manipulerade textmeddelanden tycker jag är otroligt oprofessionellt,” sa Bergosh. “Men skicka iväg ditt brev och låt chipsen falla.”

“Har du genomfört någon etikutbildning?” frågade Kohler. “Vad är proceduren?”

“Inte Mike. Jag låter dig inte föreläsa mig, sa Bergosh. “Jag har varit i den här branschen lite längre än du. Du kan bli en bättre sjuksköterska.”

“LOL”, svarade Kohler och syftade på Bergoshs användning av termen, som står för “skratta högt”, i hans texter till Bear.

Stroberger talade också under det offentliga forumet som privat medborgare och delstatskommittémedlem för det republikanska partiet för Escambia County.

Stroberger kunde inte kandidera till distrikt 2-platsen efter att BOCC reviderade distriktsgränserna som i stort sett överensstämde med Bergoshs omdistrictingsplan, eftersom Strobergers hem flyttades till ett annat distrikt.

Stroberger sa att han skickade ett brev till åklagaren.

“Det är en begäran till den första rättsliga kretsen om en utredning av smutskastning och vad jag anser är ett tydligt brott mot solskenslagen under den senaste valcykeln,” sa Stroberger och tillade att han också skickade ett brev till kontoret guvernörens brev. kräver att Bergosh avsätts från ämbetet.

“Jag vet vad du tänker, Jeff,” sa Stroberger. “Du tror att jag inte skulle ha vunnit ändå, men när Mike Kohler vann vann jag. Vi vann alla. Den enda som inte vann var du, du och den kandidat du stöttade. Jag minns när du sa: “Hata inte spelaren, hata spelet, LOL,” sa Stoberger.

“Spelet slut, Jeff,” fortsatte Stroberger. “Hon och jag sms:ade och pratade om omdirigering. Du sa till mig att det inte var personligt. Jag är bara så besviken över att du och jag har pratat om min egen kampanj i över ett år och att du inte har sagt ett ord till mig om det. Istället kommunicerade du med de andra kommissionärerna genom en ställföreträdare, eller försökte i alla fall.

“Tidpunkten för en viss kandidats adressändring, hans valframställning och ditt bidrag till hans kampanj under samma månad var misstänkt, men din “textcapade” uttryckte allt jag trodde att jag redan visste, och jag är verkligen glad att jag ringde Mike Kohler. Om du har någon ära kvar, Jeff, kommer du att avgå”, avslutade Stroberger.

Bergosh svarade genast Stroberger när han tog plats i publiken. De två fortsatte att prata fram och tillbaka, och kommissionens ordförande Steve Barry stoppade dem från att prata om varandra.

“Nu kan du titta på textmeddelanden utan sammanhang och tycka vad du vill,” sa Bergosh. “Du kan skicka brev till vem du vill. Jag har inte gjort något fel och det finns ingen chans att jag säger upp mig. Jag kommer att tävla igen, och om du vill tävla mot mig, låt oss lägga upp det där och se vad som händer ändå.”

Textmeddelandena mellan Bergosh och Bear täcker perioden från 18 oktober 2019 till 1 februari 2022. Hösten 2021 var Escambia County skyldigt att rita om gränserna för sina fem län baserat på resultaten från 2020 års folkräkning.

Enligt texterna skulle Bergosh föreslå en omklassificering av Perdido Key-området från distrikt 2 till distrikt 1 vid det första gemensamma mötet. Ändringen godkändes slutligen.

Bergosh gjorde det klart i sin text till Bear att han ville ha Perdido Key i sitt distrikt som vedergällning för dåvarande Escambias länskommissionär Doug Underhill. Perdido Key har varit i distrikt 2 de senaste 20 åren, men var en del av distrikt 1 innan han omdistricterades 2001.

Conrad sa att han inte bara var orolig för smutskastning, utan också över brott mot Sunshine Law, offentliggörande av offentliga register och överväganden om whistleblower.

“Jag kommer att be dig att begära, åtminstone hjälpa, men förmodligen begära, en utredning av den här frågan av Florida State Agency,” sa Conrad. “Det här är alla statliga lagar. Solskenslagen är en statlig lag. Ni är alla berörda av detta. Utredningarna av statliga myndigheter, State Attorney’s Office eller Attorney General i delstaten Florida, kanske i samband med FDLE, kanske för att avsätta er alla under ed, bidrar avsevärt (och ger större insyn). Det skulle också mildra eventuella förekomster av intressekonflikter bland länsanställda, eftersom du i huvudsak anställer länsanställda och om de utreder dig är det en helt annan fråga.”

Bergosh reagerade också på Conrad som han reagerade på Stroberger.

“Om ni, som du och Steve, kommer från en position av tafatthet och okunnighet, kommer jag att rätta er,” sa Bergosh. “Det är så det fungerar. Skicka vilket brev som helst och begär utredning. Jag har inget att dölja. Har aldrig och kommer aldrig. Och låt mig bara påpeka: 18 år i offentlig tjänst, inte ett enda etikklagomål, inte en enda rättegång. Det är för att jag följer reglerna.”

När Conrad återvände från podiet till publiken, reste han sig på sin plats för att svara Bergosh när kommissionären talade, vilket fick Barry att insistera på att han skulle sitta ner medan en ställföreträdare bad honom att göra detsamma.

“Snälla ta plats,” avbröt Barry de två. “Tvinga mig inte att få säkerheten att komma ut därifrån. Snälla ta plats, herr Conrad. Var så god och sitt. Herregud”, avslutade Barry när Conrad äntligen satte sig.

Den här artikeln publicerades ursprungligen i Pensacola News Journal: Kommissionär Jeff Bergosh uppmanar Sunshine-utredning via sms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *