Jag körde BYD:s Seal elbil och Elon Musk kanske är tacksam för att du inte kan köpa en i USA

BI

  • BYD har gått om Tesla som världens största elfordonstillverkare.

  • Jag körde en Seal i en vecka och blev imponerad av dess snygga design, funktioner och vansinniga acceleration.

  • Seal är prissatt på samma sätt som Teslas Model 3 i Storbritannien – men BYD är inte ett välkänt märke.

Förra året gick BYD om Tesla som världens största säljare av elfordon. Det kinesiska företaget säljer inte bilar i USA – och har tydligen inga planer på att göra det.

Det kan ha mer att göra med tullar på kinesisk import än en brist på vilja att komma in på världens näst största bilmarknad – även om den är hälften så stor som Kina (där cirka 30 miljoner fordon såldes 2023).

Det finns dock tre BYD-modeller tillgängliga i Storbritannien. Den minsta är Dolphin, liknande i storlek som Volkswagen I-3. Detta följs av Atto 3, en kompakt SUV; och slutligen Seal, en slående fyra-dörrars sedan som är den dyraste av trion på cirka £45,700 eller $57,500.

Jag lånade en BYD Seal in Excellence i en vecka, som också har fyrhjulsdrift. En regnig söndag lyckades jag ta mig ut ur London för att sätta bilen genom sina steg.

Verkligen väldigt stilig

BYD tätningBYD tätning

BI

Jag hade knappt tagit mig en mil från mitt hus i södra London när en förare i en Porsche SUV stannade bredvid mig och började gestikulera vilt. Han frågade vad jag körde och jag förklarade att det var en BYD. Det var tydligt att han inte hade hört talas om märket, vilket inte var en stor överraskning eftersom ingen av mina vänner visste om det heller, men Porsche-föraren förklarade att det ändå märktes.

Denna brist på cache kan vara ett mindre problem med tanke på att den snyggaste Seals pris faller mellan basversionen av Model 3 (cirka £40 000 eller $50 000 med en räckvidd på 318 miles enligt Teslas hemsida) och långdistansversionen på £50 000 ( $62 200 med en räckvidd på 390 miles.)

Range Rover

BYD tätningsskärmBYD tätningsskärm

BI

BYD uppger att Excellence har en maximal räckvidd på 372 miles och när bilen levererades till mig hade den 84% på klockan och en räckvidd på 272 miles.

När jag anlände till Bognor Regis, bara några mil längs kusten bortom Brighton, ungefär två och en halv timme senare, hade jag 56 % laddning och 180 mils räckvidd kvar. Oroa dig inte – till skillnad från mina grannar som nyligen leasade en elektrisk Mini som har en räckvidd på cirka 120 mil.

Smarta drag i massor

BYD TätningsinredningBYD Tätningsinredning

BI

Seal har högkvalitativa detaljer som läderklädsel och en mängd smarta funktioner som en förarstol som automatiskt dras in några centimeter när dörren öppnas. Även om det inte är särskilt högt från marken, kan klättring vara lite av en vridningsövning.

Det är också den första bilen jag har kört som har en head-up display. Det betyder att du inte behöver ta blicken från vägen för att övervaka din hastighet, men det kan också vara ganska distraherande tills du vänjer dig.

När jag läser specifikationsbladet ser jag att det finns funktioner som jag inte upptäckte, som intelligent röststyrning. Det som dock fångade min uppmärksamhet var hur dörrhandtagen hoppar ut när du låser upp bilen och sedan dras in igen.

Döljbara handtag

BYD Tätning dörrhandtagBYD Tätning dörrhandtag

BI

När jag läser specifikationsbladet ser jag att det finns funktioner som jag inte upptäckte, som intelligent röststyrning. Det som dock fångade min uppmärksamhet var hur dörrhandtagen hoppar ut när du låser upp bilen och sedan dras in igen.

Pip, pip, pip…

BYD instrumentpanelBYD instrumentpanel

BI

Seal har inbyggd 4G-anslutning och är smart nog att visa dig hastighetsbegränsningen på skärmen bakom ratten och heads-up-displayen.

Men en annan smart sak som jag snabbt tyckte var oerhört irriterande var att jag envisades med att pipa varje gång jag överskred hastighetsgränsen med bara två kilometer i timmen. Det finns nu en gräns på 20 mph i London, vilket betyder att bilen fortsatte att leverera sina fyrastegs rant.

Jag fördjupade mig så småningom i inställningarna för att stänga av funktionen, men den aktiverade sig självklart igen efter en viss tid. Jag kan förstå varför, men det tog verkligen bort från sälens många glädjeämnen.

Det jag gillade mest med den var den vansinniga accelerationen. Det gäller även andra elfordon som Tesla, men det är första gången jag har kunnat kanalisera min inre racer och lämna allt annat i backspegeln genom att zooma bort när ljuset blir grönt. Det är svårt att förmedla hur snabbt den här bilen kan nå 62 miles (100 kilometer) i timmen – officiellt är den 3,8 sekunder.

Eftersom jag är en bra, laglydig BI-skribent, överskred jag inte hastighetsgränsen på 70 mph på motorvägen (åtminstone inte mycket), men 100 – eller mer – skulle inte ha varit något problem alls. Den fyrhjulsdrivna tätningen greppar vägen som en Ferrari (ja, jag har kört en – två gånger faktiskt), och BYD skryter med att batteriet är integrerat i karossen för förbättrad styvhet. Jag tror dig.

Mycket utrymme

BYD tätning för baksätetBYD tätning för baksätet

BI

Baksätet ger tillräckligt med plats för två vuxna, eller tre om det behövs – och det finns även skärmar som de kan ansluta enheter till.

Ljudsystemet med 12 högtalare är utmärkt och jag njöt verkligen av soundtracket till min resa, som inkluderade Pet Shop Boys banbrytande album Behavior från 1990, Taylor Swifts Midnights och den mycket underhållande Last Man Dancing ” av Scissor tillhörde Sisters frontman Jake Shears – alla streamade från Spotify på min iPhone. (Bilen har både Apple Car Play och Android Auto.)

Generös stam

BYD TätningsstamBYD Tätningsstam

BI

Det finns gott om plats i bagageutrymmet för mycket bagage – och det finns ytterligare förvaringsutrymme under huven.

Hela taket är av glas och är mycket imponerande, men kan innebära risk för solbränna.

Anslut den

BYD tätningBYD tätning

Getty bilder

Jag hade inte en chans att koppla in tätningen innan jag lämnade tillbaka den, så jag kan inte kommentera dess hastighet eller komfort, men BYD säger att laddning från 30 % till 80 % av batteriet tar bara 26 minuter på en DC-laddning.

Med tanke på Seals utbud kommer de flesta långväga resor inte att vara ett problem – och det är en stor sak om du behöver en bil för mer än bara korta resor runt i stan.

Glad Tesla

Tesla Model 3 framför ett hus i San FranciscoTesla Model 3 framför ett hus i San Francisco

En Tesla Model 3.Alistair Barr

Jag har inte kört Tesla själv ännu – men det är nästa på listan. Elon Musks företag konkurrerar med BYD i Kina, även om Tesla misslyckades med att hamna i topp 10 2023 på en lista som BYD toppade med cirka 2,5 miljoner sålda fordon – och var fjärde var rena elfordon, enligt uppgifter från China Passenger Car Association .

BYD och relaterade märken sålde 3 miljoner fordon över hela världen förra året, vilket placerade dem bland de 10 bästa tillverkarna för första gången.

Liksom sina kinesiska konkurrenter skulle BYD tvingas bort från den amerikanska marknaden av höga importtullar. Med tanke på BYD:s större modellutbud och dess fokus på billigare elbilar som Seagull, som kostar cirka 10 000 dollar i Kina, borde Tesla vara tacksamma för det.

TLDR: BYD’s Seal är en mycket imponerande bil och skulle definitivt vara på min radar om jag funderade på att köpa eller leasa ett exklusivt elfordon.

Läs originalartikeln på Business Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *