Det här är min italiensk-amerikanska familjs påskmeny, och den är gyllene

Varning: Ta en servett för det kommer vattnas i munnen.<p>Ät bra</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/E_Ns9Zwlc6NXVAXzfX7uaA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0OA–/https://media.zenflesating_well_46ea/2000/2000/2000/12/2000/https://media.zenfles 7de7ed 2d96f2b7f8ed”/></p>
<p>Ät bra</p>
<p>” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/E_Ns9Zwlc6NXVAXzfX7uaA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0OA–/https://media.zenflesating_well_46ea/2000/2000/2000/12/2000/https://media.zenfles 7de7ed 2d96f2b7f8ed” class=” caas -img”/><button class=

När jag växte upp i ett italiensk-amerikanskt hushåll var påsken den näst viktigaste högtiden, den första var julafton. De typiska traditionerna med godisfyllda korgar, plastäggjakt och riktig äggfärgning är enastående minnen från påsken i min barndom.

Men när det kommer till en italiensk affär är höjdpunkten maten, och påsken lyfter alltid fram några av mina personliga favoriter. Medan vi håller fast vid samma häftklamrar på de flesta andra helgdagar, finns det alltid en variation i rätterna vid påskmiddagen. Överraskningarna är alltid väldigt roliga och garanterat läckra.

Nu när jag är vuxen bidrar jag till årets meny. Det betyder att jag kan ge en glimt av hur vår påskmiddagsuppsättning kommer att se ut – även om i slutet av att skriva den här artikeln kommer det förmodligen att läggas till ytterligare tre rätter till den här uppsättningen eftersom min mamma helt enkelt inte kan låta bli. Så här kommer middagen se ut denna söndag.

Relaterat: Våra 42 favoritrecept för påskbrunch att fira hemma

Min familjs påskmeny 2024

Honungsskinka med färsk ananas

På Thanksgiving väljer jag helst kalkon och vid påsk väljer jag helst lamm. Min familj håller med (åtminstone andra halvan), så vi förväntar oss att en honungsbakad skinka ska vara mittpunkten på middagsbordet. Enligt mig finns det ingen skinka utan ananas, så tillbehöret med färska ananasringar är inom räckhåll. Skinka är en av mina favoritrester, så jag ser fram emot att göra några av dessa hälsosamma rester av skinkrecept nästa vecka.

Fyllda musslor med spenat

Det finns alltid pasta, oavsett vilket firande. Påsken brukar kalla på ravioli – och utan någon annan anledning än vad min mamma säger. Men hon ändrar på det i år genom att göra bakade pastaskal med ricottaost och spenatfyllning. Fyllda skal är lätta att förbereda för en stor publik eftersom de redan är uppdelade i portioner för varje gäst. Rätten är därför lätt att planera och serveras snabbt. Prova dessa spenat- och ostfyllda skal och du kommer att förstå varför de är så mycket uppskattade.

potatissallad

Om jag hade skrivit den här artikeln igår, skulle det här avsnittet ha handlat om potatismos (som det här vitlöksmoset som är så, så gott). Men ordet på gatan är att mamma ändrar planer och gör potatissallad – och jag klagar inte! Potatissallad är lätt att göra i förväg – du kan göra den kvällen innan och behöver inte oroa dig för det förrän dagen efter. Vi har massor av läckra potatissalladsrecept att erbjuda EatingWell’s Hemsidan som vår familj hämtar inspiration från, som dessa gammaldags potatissalladsrecept som tar dig hem igen.

Relaterat: Giada De Laurentiis delade precis sin 15-minuters sicilianska potatissallad – och vi kan inte vänta med att göra det

Gröna soja sesambönor

Varje helg tar min farbror med sig sina soja- och sesamglaserade gröna bönor och lägger till lite umami på våra tallrikar. De kanske inte “passar” in i menyflödet, men de är onekligen läckra. Om du vill höja värmen, har våra kryddiga friterade bönor precis den kick du letar efter.

Sötpotatis ratatouille

Min syster Robin tar med ratatouille – men med en twist. Den ersätter den vanliga auberginen (ingen hat mot aubergine, vi älskar aubergine) med sötpotatis och jag är så exalterad över det. Denna vegetariska tillbehör är den fiberboost bordet behöver. Du kan enkelt implementera denna idé genom att byta sötpotatis mot aubergine och använda recept som vår franska Ratatouille, Sheet Metal Ratatouille eller Ratatouille Dip.

Varm honung Parmesan morötter

Jag utövar det jag predikar, så mitt bidrag till bordet är en Ät bra Recept: Kryddig Honung Parmesan Morötter. Det är en sällsynthet att ett vegetariskt tillbehör får mig att vattnas i munnen. När jag såg vår senior videoproducent Matthew Francis göra dessa på Instagram visste jag att jag var tvungen att prova dem. Plus, förutom det typiska saltet och oljan, kräver det bara fem ingredienser att göra!

Relaterat: 26 enkla vegetariska sidorätter i tre steg eller mindre

Ricotta riskakor

Ricotta riskaka är en påskvarm i italienska hushåll och kommer definitivt att ingå i årets dessertsortiment. Denna fluffiga kaka kombinerar ricottaost och ananas för en lätt och fräsch bit. Min mamma kommer att göra den med en sockerersättning så att alla i min familj kan njuta av den, men annars är den identisk med Alla recept‘ Avrättning.

Lidia Bastianichs Ricotta Chocolate Chip Cookies

Ricottakakor är ett absolut måste till julkakor, men min mamma och jag letade efter en ursäkt för att testa Lidia Bastianichs eningrediensuppgradering till godingen. Vi provade deras ricotta chocolate chip cookies förra helgen (receptet är baserat på Bastianichs ricotta cookies och viker in mini chocolate chip cookies) och de var otroliga. Det krävdes ingen frosting eller topping, vilket gör dem perfekta för en påskefterrätt. Jag kan inte vänta med att äta dessa kakor utan ursäkt två helger i rad.

Relaterat: Min italiensk-amerikanska mamma bakar hundratals julkakor varje år – det här är mina favoriter

sötsaker

Att säga att det inte kommer att finnas något godis på denna barnfria middag vore det “hälsosamma” att göra…men det vore också en lögn. På Ät braVi tror att varje mat kan avnjutas med måtta som en del av en näringsrik kost, och det inkluderar chokladkaniner, jordnötssmörägg och gummibjörnar! Det är en speciell omständighet, så ät det du älskar den här helgen.

Relaterat: 23 middagar att äta när du har ätit för mycket socker

Läs originalartikeln om att äta bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *