Börja ung, ta risker och bosätt dig inte i dyra städer.

Daniel George reser till Island.Med tillstånd av Daniel George

  • Daniel George arbetade på Google X och sedan som vicepresident för JP Morgan efter att ha tagit sin doktorsexamen. under 2018.

  • I år började han investera merparten av sin inkomst och levde på 2% av sina investeringar fram till 2023.

  • Daniel avslöjar fem saker som var nyckeln till att uppnå ekonomisk frihet och sluta sitt jobb vid 29 års ålder.

Detta är en uppsats som sägs till baserad på ett transkriberat samtal med Daniel Georgemedgrundaren av ThirdEar AI. Daniel George tillhandahöll dokument som verifierade hans ekonomi. Följande har redigerats för längd och tydlighet.

Vid 29 års ålder uppnådde jag ekonomiskt oberoende och gick i förtidspension.

Efter att ha avslutat min Ph.D. 24 år 2018 arbetade jag på Google X och ledde AI för hemliga månbildsprojekt i tidiga skeden. 2020 flyttade jag till JP Morgan och stannade där som vicepresident till 2023.

Jag började 2017 med bara 1 000 dollar, investerade min inkomst aggressivt i aktier och nådde min första miljon dollar i mitt sena 20-tal. År 2023 var mina årliga utgifter i USA mindre än 2 % av mina investeringar, så jag slutade mitt jobb.

Jag behöver inte oroa mig för att få lön igen så att jag kan jobba med det jag älskar mest. Jag ägnar min tid åt att bygga upp min startup ThirdEar AI, en AI som ger hjälp och förslag i realtid utan att behöva fråga.

Här är sätten jag kunde göra det på:

1. Undvik utbildningsskuld

Jag växte upp i Kerala, Indien, där mina föräldrar tjänade mindre än 20 000 dollar per år. Utan skulder skulle jag inte ha haft råd med en grundutbildning i USA eller ens gå på privata högskolor i Indien. Det var därför jag bestämde mig för att studera vid ett statligt universitet i Indien, vilket är mycket billigare.

Jag pluggade hårt för ett test som studenter i Indien gör varje år för att bli antagen till högskolan. Jag var bland de översta 0,1 % och kunde studera teknik och fysik vid India Institute of Technology Bombay, ett av de bästa offentliga universiteten i Indien. Den totala kostnaden var bara cirka 1 200 dollar per år, inklusive undervisning, rum och mat.

Istället för att skuldsätta mig för att ta en magisterexamen, sökte jag direkt till en doktorsexamen. program vid University of Illinois i Urbana-Champaign.

Du kan ansöka direkt till Ph.D. tillämpa. program i USA utan att först ha fått en magisterexamen. PhD Studenter vid amerikanska universitet har ofta avstått från undervisning och får ett stipendium från dag ett – vanligtvis $2 000 till $3 000 per månad. Två år efter påbörjad doktorsexamen. få en gratis magisterexamen. Program som sparar tid och pengar.

Jag flyttade till Illinois 2015. Inom två år fick jag en gratis magisterexamen. Efter bara ytterligare ett år avslutade jag min doktorsavhandling. tidigt vid 24 års ålder.

Hela min träning kostade mig ingenting totalt sett. Jag behövde bara hälften av det stipendium jag fick för att täcka levnadskostnaderna; Den återstående inkomsten var mycket mer än kostnaden för min kandidatexamen.

2. Investera aggressivt i aktier när du är yngre

Jag fick även extra inkomst under mitt doktorandarbete. genom deltidsarbete och sommarpraktik på teknikföretag. De flesta av pengarna jag tjänade fanns till en början på ett bankkonto och gav lite ränta. Under det sista året av min doktorsexamen började jag sakta köpa aktier.

Jag lärde mig mer om att investera. När jag började jobba heltid på Google X började jag investera alla mina besparingar. Jag spenderade mindre än 10 % av min ersättning på Google Jag investerade inte i något annat än aktier och hade inga kontanta besparingar.

Ju tidigare du investerar, desto bättre när exponentiell tillväxt accelererar. Men denna tillväxt kommer med mycket risk och volatilitet. Marknadstid är dock viktigare än tidpunkten för marknaden. Även när aktier går ner går de vanligtvis upp igen om du kan vänta tillräckligt länge utan att sälja.

Om du är ung och arbetar kan du hantera risken och marknadsvolatiliteten eftersom du har inkomst från ditt arbete och lägre levnadskostnader.

Om du är äldre eller pensionerad, vill du förmodligen diversifiera till säkrare, mindre volatila tillgångar som obligationer, statsobligationer och vanliga sparkonton.

3. Jobba i dyra städer i början men nöj dig inte med det långsiktigt

I San Francisco, New York och Seattle kan lönen vara mycket högre för många jobb. Detta brukar inte hjälpa med sparandet eftersom levnadskostnaderna också är höga där.

Om du flyttar till dessa städer tidigt i din karriär när du inte har stora utgifter, kan du dra full nytta av den höga inkomsten för att snabbt öka ditt sparande.

När jag började arbeta på Google X i Mountain View, Kalifornien, tjänade jag cirka 270 000 USD per år. Jag delade en trevlig lägenhet med vänner, åt de flesta av mina måltider på Googles kontor och hade inga andra större utgifter, så jag spenderade mindre än 10 % av min inkomst.

Slutligen, om du vill slå dig ner kan du multiplicera värdet på dina besparingar genom att flytta till platser där levnadskostnaderna är betydligt lägre.

4. Lär dig att förhandla lön

För mitt första jobb på Google

Jag hade vänner som började på en lägre nivå än jag och som inte hade doktorsexamen. Däremot fick de tre gånger aktiekursen eftersom de förhandlade genom att presentera Google motbud från andra företag.

När JPMorgan kontaktade mig för ett jobb några år senare, hade jag mycket inflytande eftersom jag såg till att jag fick flera erbjudanden från teknikföretag och hedgefonder. Jag investerade också lite tid för att sätta mig in i förhandlingsstrategier.

Jag utnyttjade andra erbjudanden, undvek specifika siffror när jag diskuterade löneförväntningar och tittade på alla aspekter av mitt lönepaket under intervjuer på JP Morgan. Jag förhandlade min lön väl och fick nästan dubbelt så stor ersättning som jag ursprungligen erbjöds.

5. Hitta en partner som har liknande mål

Min fru och jag träffades på Google X. Vi var ungefär lika gamla och doktorerade båda två.

Ds i AI. Vi hade liknande inkomster och var och en av oss hade ungefär lika mycket sparande på separata aktiekonton.

Vi delar samma inställning till utgifter och investeringar och fördelar våra utgifter jämnt. Vi njuter båda av en minimalistisk digital nomadlivsstil som prioriterar resor och upplevelser framför att äga dyra materiella ägodelar, vilket är anledningen till att jag skulle kunna gå i pension tidigare.

Om du vill ha en, är att hitta rätt partner en av de viktigaste faktorerna för din långsiktiga lycka och framgång.

Läs originalartikeln på Business Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *