Åsikt: Gå till Japan – Autoblogg

Jag hade turen att resa till Japan tre gånger som en del av mitt arbete som redaktör Autoblogg. Jag kan inte vänta med att åka dit igen. Det är en fantastisk plats, rik på historia, konst, kultur, mat och naturligtvis bilar. Minnen jag skapade där kommer att vara livet ut. Om du läser det här är du förmodligen också en älskare av allt som har med bilar att göra. Med det i åtanke uppmanar jag dig att resa till Japan.

Det finns så många anledningar till detta. Låt mig nämna några.

JDM-bilar i det vilda

De bilexemplen du ser på japanska vägar är nya för amerikanska ögon, oavsett om de är kei-bilar, unika versioner av bilarna som finns här eller fordon med konstiga namn som Honda That’s eller Isuzu Mysterious Utility Wizard. Det är trevligt att se bilar som inte riktigt tagit fart här och som faktiskt är ganska vanliga på Tokyos motorvägar. Toyota C-HR ser helt enkelt annorlunda ut mot bakgrund av en motorväg i Tokyo.

Du ser också vackra saker som dessa små spetsunderlägg på nackstöden på många bilar.

Museer

Bilsamlingarna i Japan är verkligen något speciellt. Återigen, jag har tur, men jag har varit på några riktigt bra bilmuseer. Jag tror att Honda Collection Hall kan konkurrera med dem alla. Det stora antalet bilar och motorcyklar som visas, alla i kört skick, är hisnande. Oavsett om det är en Super Cub, alla tänkbara Type R eller en av Ayrton Sennas F1-bilar – du kan uppleva det på nära håll i detta museum. Den ligger på platsen för Twin Ring Motegi, som har sin egen historia och har varit värd för olika racingserier genom åren. Jag sa det redan 2018 och jag säger det igen: Jag tycker att Honda Collection Hall i Motegi är en pilgrimsfärd och ett absolut måste om du är ett Honda-fan.

På min sista resa till Japan kunde jag se Nissans Zama Heritage Collection i en nedlagd fabrik utanför Tokyo. Det är ännu en otrolig promenad genom en biltillverkares historia, från racing till sammanslagningar till namnskyltar och mer. Jag försökte fånga så mycket jag kunde med kameran, men det finns alldeles för mycket att dokumentera. Även om själva byggnaden är blygsam – mer lager än museum – gör plåtens helighet som ses ansikte mot ansikte dig vördnadsfull.

Som jag sa, jag kan inte vänta med att åka tillbaka till Japan. Det finns andra bilsamlingar och bilhistoria att se. Till exempel är Toyota Automobile Museum i Aichi och Mazda Museum i Hiroshima högst upp på min lista. Någon gång…

Bilutställningar

Japan Mobility Show, i huvudsak den nya upplagan av Tokyo Motor Show, är det som nyligen förde mig till Japan. Även om det känns som att bilmässor i Amerika går vägen för CD-växlare, var mässan i Japan en häck av aktivitet. Det var glad och spännande. Det var också superintressant. Som alla Bra På bilmässan kunde jag se de senaste fordonen och teknikerna som snart kommer ut på våra vägar. Jag har också sett många bilar tillgängliga på andra globala marknader. Det fanns konstiga husbilar, konstiga mobilitetsanordningar och terrängfordon. Det var snyggt!

Japan är också värd för Tokyo Auto Salon, som är mer som en japansk SEMA och har modifierade bilar och racingfordon. Jag har inte besökt den här än, men den finns på listan.

Sedan finns det de mer informella sammankomsterna. Autoblogg Nyhetsredaktören Joel Stocksdale kunde besöka Daikokus parkeringsplats. Det är bokstavligen en rastplats på motorvägen där ägare och entusiaster samlas för att visa upp sig och förundras över imponerande rariteter, från sportiga kei-bilar till lyxbilar till dyra superbilar.

Gokartturer

Jag skulle normalt sett inte rekommendera att köra i Tokyo – det är trångt, dyrt och allmänt stressigt, särskilt om du är van att köra på höger sida av vägen – men att köra kart genom stadens gator är superkul. På en pre-pandemisk resa, medan jag använde tågen (mer om det senare) efter timmar för att utforska staden (letade efter ett kattkafé), såg jag en grupp människor utklädda till Mario Kart-karaktärer som körde kart på gatorna i Akihabara. Trots regnet hade ryttarna leenden på läpparna. Det verkar lite svårt att blanda ihop det med verklig trafik, men om jag hade mer tid att planera och genomföra planen så hade jag försökt. Kanske nästa gång.

Tåg

Även om bilkultur är en stor anledning att resa till Japan, är tåg det bästa sättet att ta sig runt. De är prisvärda, punktliga, rena, säkra och lätta att navigera. Du kan nå hela staden och utanför. Om du har möjlighet, ta höghastighetstågen eller Shinkansen. De är imponerande exempel på transportteknik och kan ta dig från en stad till en annan på den tid det tar att konsumera två öl och en glass som du kan köpa på tåget. Du kan se städerna och landsbygden, till och med berget Fuji, när du rusar förbi i mer än 150 miles per timme.

Och mer

Det finns så mycket mer att se i Japan, både bilindustrin och på annat sätt, och jag tänker återvända dit när jag kan, både professionellt och personligt. Jag måste till exempel åka till Suzuka Circuit och se Toyotas Woven City. Jag skulle vilja göra en tuff tur och köra lite hyrd JDM-het på några bergspass. Det finns fler historiska platser att besöka, shopping att göra, ramen att äta och katter att klappa.

Jag vet att det är en lång resa och flyg är dyra men upplevelsen är värt det för alla men särskilt för bilfans. Det finns så mycket att se och göra när du väl kommer dit (och åtminstone för närvarande är växelkursen ganska billig och det finns massor av erbjudanden att göra när du väl är där). Om du är en bilälskare och vill spara till en välförtjänt semester, överväg att resa till Japan.

Liknande video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *